11 april 2013

‘Fatale val’ door Daphne Timmers


Daphne Timmers is journaliste bij het NOS Journaal als ze samen met een vriendin van het werk, ook Daphne, een reis naar het Midden oosten maakt.  Ze kennen elkaar al vanaf de opleiding en hebben een hechte vriendschap.  Hard werken, veel vrienden, uitgaan, dezelfde interesses,  hun werelden sluiten goed op elkaar aan.

Fatale val
Tijdens de rondreis door het Midden-Oosten gaat het echter mis, tijdens een tocht in de bergen durft Daphne Timmers  het niet aan een steil pad naar beneden te nemen. Zij kiest een omweg. De andere Daphne gaat op teenslippers wel op weg, met fatale gevolgen, ze glijdt uit en belandt op een lagergelegen plateau.  Door  de hulpdiensten wordt ze daar weggehaald en bij aankomst in het ziekenhuis blijkt dat ze overleden is.

Kritiek
Tijdens de verwerking van het verdriet raadt een therapeute Daphne Timmers aan haar relaas op papier te zetten. Uiteindelijk leidt dat tot een boek.  De uitgave daarvan gaat niet gemakkelijk, een eerste uitgever durft zich er niet aan te wagen en als het boek dan toch eenmaal uitgegeven is, komt er veel kritiek van onder andere de familie van de overleden Daphne.  Veel zaken die in de vertrouwelijkheid van de vriendschap zijn verteld, komen nu in de openbaarheid, de nabestaanden van de andere Daphne hebben daar grote moeite mee.  

Skopelos
‘Fatale val’ is in een makkelijke, meeslepende stijl geschreven. De auteur  Daphne Timmers woont en werkt nu op het Griekse eiland Skopelos. Ze verricht nog steeds journalistiek werk maar fungeert ook als weddingplanner voor stellen die daar willen trouwen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten