19 september 2013

‘De zwijgende zee’ van Hannah Richell

Dora woont met haar vriend Dan in Londen.  Ze zijn zwanger van hun eerste kind. Toch kan Dora niet echt genieten van haar zwangerschap, ze twijfelt of ze een goede moeder zal zijn. Ze voelt zich nog steeds verantwoordelijk voor de verdwijning van haar jonge broertje Alfie, nu elf jaar geleden.  Alfie verdween op een dag dat ze met de familie op het strand waren, nooit is er een spoor van hem teruggevonden.

Familiegeheimen
Lang heeft Dora het voorval diep weggestopt, ze kon de beschuldigende blikken van haar moeder Helen en zus Cassie niet verdragen.  Om met het verleden in het reine te komen gaat ze terug  naar de kust van Dorset, de plek waar ze opgroeide en waar ze als jongste dochter niets gemerkt heeft van de schrijnende geheimen die het gezin waarin ze opgroeide uiteengereten hebben.

Dorset
Hannah Richell is lang werkzaam geweest in de marketing bij verschillende Engelse uitgeverijen voordat ze in 2005 naar Australië emigreerde.  ‘De zwijgende zee’ is haar debuutroman, een prettig geschreven en geloofwaardig verhaal over een jonge vrouw in bijzondere omstandigheden. Bijzonder zijn de foto’s achter in het boek, foto’s uit Dorset in de sfeer van het verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten