5 september 2013

‘Het grote Rijksmuseum voorleesboek’.

Een miljoen bezoekers zijn er al geteld in het vernieuwde Rijksmuseum. De verbouwing en een geheel nieuwe opstelling maken het museum een nog grotere publiekstrekker dan het al was. Met de opening is er een voorleesboek voor kinderen verschenen waarin verschillende kinderboekenschrijvers aan de hand van een bekend of minder bekend schilderij een verhaal vertellen.

Ezeltjes
‘Hoe overleeft…. het melkmeisje?’ van Francine Oomen verhaalt over het meisje dat model stond voor het bekende schilderij van Vermeer, Margje en Sjoerd Kuyper nemen Robin mee naar De Nachtwacht en Pieter Feller laat de ezeltjes van een schilderij van Isaac Israels vertellen over hun dagje aan het strand.  In een grappig gedicht voert Marion van de Coolwijk Koning Dunne Daan op, de man op het schilderij van Het Joodse Bruidje.  Met deze en nog veel meer kostelijke verhalen kunnen kinderen  kennis maken met het Rijksmuseum en haar prachtige schatten.

Website
‘Het grote Rijksmuseum voorleesboek’ is een gezamenlijke uitgave van uitgeverij Rubinstein en het Rijksmuseum. Het bevat schitterende kleurenafbeeldingen van de werken die gebruikt zijn. Op de website van het Rijksmuseum kunnen alle meesterwerken ook bekeken worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten