28 november 2013

‘Waarom’ van Marjorie Celona

Shannon wordt  kort na haar geboorte door haar moeder te vondeling gelegd.  Licht van gewicht komt ze eerst in de couveuse terecht.  De speurtocht van de politie naar haar moeder levert niets op. Al snel komt Shannon onder toezicht van Jeugdzorg.  Ze gaat van het ene pleeggezin naar het andere. Steeds is er een reden dat ze verder moet.  Mishandeling en verwaarlozing zijn haar deel.  Miranda is haar redding.  Een stabiele vrouw met veel liefde voor Shannon.

Afkomst
Toch wil Shannon weten waar ze vandaan komt.  Waarom heeft haar moeder haar te vondeling gelegd? Welke vrouw laat haar kind vrijwillig achter op de stoep bij een kille instantie? Wat heeft haar gedreven?  Voor Shannon is het noodzakelijk daar achter te komen.  Alleen het antwoord daarop zal haar rust geven.  Een zoektocht is geboren.

Bondig
In korte bondige zinnen vertelt Marjorie Celona  het verhaal van Shannon en het verhaal van haar moeder Yula.  Heden en verleden vervlochten tot één verhaal, een verhaal over identiteit en afkomst maar bovenal een verhaal over liefde en vergiffenis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten