30 januari 2014

‘Spoor’ van Deon Meyer

Drie verhalen ingenieus verweven tot één boek, dat is de nieuwste thriller van de Zuid-Afrikaanse schrijver Deon Meyer.  Terroristen smokkelen bloeddiamanten en verhandelen ze voor wapens,  een man raakt een groot geldbedrag kwijt en doet er alles aan om het terug te krijgen, het smokkeltransport  van twee zwarte nijlpaarden verloopt fataal  voor één van de begeleiders. Het lijken losstaande gebeurtenissen, toch is er een onderling verband.

Bodyguard
Freelance bodyguard Lemmer wordt overgehaald een smokkeltransport te begeleiden, eigenlijk doet hij zulke klussen niet maar  hij zwicht voor een verleidelijke vrouw en gaat op pad.  Onderweg wordt het transport overvallen en krijgt hij een Smith & Wesson tegen zijn slaap gedrukt. Hij wordt geschopt, geslagen, mishandeld en zijn Glock, vol met zijn vingerafdrukken,  wordt hem afgestolen.  Dat laat hij niet op zich zitten, hij wil zijn wapen terug maar hij wil vooral wraak. Zijn trots laat niet toe dat hij zo te kakken wordt gezet.

Zuid-Afrika
‘Spoor’ is de negende thriller van Deon Meyer. Al zijn boeken spelen in Zuid-Afrika, het geeft een extra dimensie aan plot en ontwikkelingen. Meyer werd geboren in Paarl, studeerde aan de Potchefstroom Universiteit en werkte als reporter bij de krant Die Volksblad in Bloemfontein.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten