20 februari 2014

‘Wat Odette niet vertelde (maar James allang wist)’ van Edward Kelsey Moore

Odette, Clarice en Barbara Jean zijn al sinds hun tienertijd hartsvriendinnen. Onder het toeziend oog van Big Earl, de eerste African-American eigenaar van een eetgelegenheid in het diepe zuiden van de VS, werden ze volwassen.  De eerste verliefdheden, de spanningen rond de rassenscheiding  in hun stad, het uiteenvallen van families, ze kwamen het te boven dankzij de steun van elkaar.

Diepe sporen
Veertig jaar later eten de vriendinnen nog steeds bij Big Earl, nu met hun echtgenoten.  Het leven heeft echter diepe sporen achtergelaten, Odette worstelt nog altijd met het feit dat haar moeder niet om haar gaf, Clarice heeft te maken met een overspelige echtgenoot en Barbara Jean  verloor een kind.  Als Big Earl plotseling overlijdt, lijkt alles in een stroomversnelling te komen.

Humor
De debuutroman van Edward Kelsey Moore heeft in de VS veel tongen losgemaakt. Het Library Journal roemt het boek vanwege de humor en het solide plot en zegt dat het boek de vergelijking met ‘De Keukenmeidenroman’, de bestseller die wekenlang in de Nederlandse top tien van bestverkochte boeken stond,  met glans kan doorstaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten