6 maart 2014

‘Extreme vogels’ door Dominic Couzens

Er is altijd veel vraag naar goede en mooie vogelboeken, de uitgave ‘Extreme vogels’ zal menig vogelliefhebber dan ook in vervoering brengen.  De samensteller Dominic Couzens heeft aan de hand van de prachtigste foto’s de vogels op hun meest extreme eigenschappen gesorteerd.  De langste tenen, de diepste duik, de grappigste fourageur,  de kortste trektocht, de stiekemste bigamist, de grootste bek zijn een kleine greep uit de meer dan honderd kwalificaties waar een vogel bij hoort.

Voorbeelden
Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken: vorm, talent, gedrag en familie met elk meer dan dertig voorbeelden. Van elke vogel wordt de naam en Latijnse naam gegeven, leefgebied en het bijzondere kenmerk.  Op prettige wijze wordt vervolgens een paginalange beschrijving van de vogel gegeven waarbij  de bijzondere eigenschap centraal staat.

Nederlands fotografen
‘Extreme vogels’ is een geweldig kijkboek om telkens weer op te pakken en door te bladeren, een boek waar je niet op uitgekeken raakt. Achterin is een register  en een fotoverantwoording waarin ook enkele Nederlandse fotografen [ Piet Munsterhuis, Frans Lanting, Wim Weenink]  opgenomen zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten