19 maart 2014

‘Verloren onschuld’ van Elizabeth George

Een nieuw Inspecteur Lynley-mysterie met dit keer een hoofdrol voor zijn sergeant Barbara Havers.  Wanneer haar buurmeisje Hadiyyah plotseling verdwijnt is Barbara daar net zo door van streek als de vader van het meisje. De kleine meid is in gezelschap van haar moeder en haar vader kan geen enkel recht op haar doen gelden vanwege het niet ontbonden huwelijk met zijn Pakistaanse ex-vrouw.  De politie staat machteloos. Daarom besluiten Barbara en Azhar een privédetective in te schakelen, echter zonder resultaat.

Italië
Bijna een half jaar later wordt Hadiyyah ontvoerd van een plein in het Italiaanse Lucca. De lokale politie start een grootschalig onderzoek.  Barbara wil in haar hoedanigheid als rechercheur afreizen naar Italië maar de korpsleiding ziet de noodzaak daar niet van in.
Ten einde raad lekt ze, geheel tegen alle regels en voorschriften, informatie over de zaak naar een landelijke sensatiekrant. En dan is het hek helemaal van de dam, Lynley wordt naar Italië gestuurd en Havers moet vrezen voor haar baan.

Geraffineerd
Deze vuistdikke thriller zit uiterst geraffineerd in elkaar, alles is anders dan het lijkt en de karakters worden knap neergezet.  Een echte aanrader voor wie van Engelse thrillers houdt, te vergelijken met de boeken van Ruth Rendell en Peter Robinson. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten