21 november 2014

‘De Zaak Groen’ van Claus Brockhaus

Het  oude Twentse  familiebedrijf Alink heeft een gat in de markt ontdekt: afval. Afval is veel geld waard, zeker als het als grondstof kan worden gebruikt.  Grondstofmanagers zijn de Alinks geworden die met hun bedrijf TwentyClean de wereld willen veroveren. Modern, internationaal, een bedrijf met allure. Het is zelfs in de markt voor een fusie of overname.

Imagoschade
Maar het bedrijf is niet zo groen en duurzaam als ze iedereen willen laten geloven, meldt een klokkenluider de  oud-journalist Nico ter Mors bij een toevallige ontmoeting. Of hij, Nico, niet eens in de zaak wil duiken. Vanaf dat moment overkomen hem de vreemdste dingen. De familie haalt alles uit de kast om de journalist te stoppen,  niets en niemand wordt ontzien in hun opzet informatie over het bedrijf zodanig  te manipuleren dat  hun imago niet geschaad zal worden.  Als dan de familie het onderling ook nog eens met elkaar aan de stok krijgt, is het hek van de dam.

Twente
Filmmaker en schrijver Claus Brockhaus levert met deze spannende en vlot geschreven thriller alweer zijn vierde in Twente spelende roman af.  Als filmmaker houdt hij zich bezig met het maken van filmportretten van bedrijven, verder schrijft hij songteksten en thrillers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten