12 december 2014

‘Zijderups’ van Robert Galbraith

De vrouw van schrijver Owen Quine roept de hulp van privédetective Cormoran Strike in als haar man na tien dagen onaangekondigde afwezigheid nog niet op komt dagen.  De schrijver verdwijnt wel vaker een paar dagen van de radar, Comoran Strike denkt dan ook een gemakkelijke klus te hebben.  Als hij de schrijver echter dood aantreft,  duidelijk door een misdrijf om het leven gekomen,  verplaatst hij zijn focus en gaat op zoek naar de moordenaar.

Vitriool
Owen Quine had vele vijanden, met een in vitriool gedoopte pen schreef hij de meest gruwelijke boeken waarin hij bestaande personen beledigde en door het slijk haalde.  Zijn laatst geschreven manuscript ligt veilig in een kluis, niemand durft het boek uit te geven.  In het manuscript komt een rituele moord voor, precies op die manier is Quine om het leven gebracht.  Het lijkt er dus op dat de moordenaar toegang tot het manuscript had.  Maar of dat de oplossing dichterbij brengt….

J.K. Rowling
‘Zijderups’ is de tweede door J.K. Rowling onder pseudoniem geschreven detective roman  met Cormoran Strike in de hoofdrol.  Een boeiend boek,  beeldend taalgebruik,  bijzondere personages, een aantal onverwachte wendingen, kortom een heerlijk dik boek om in één ruk uit te lezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten