3 februari 2015

‘Dochter van de mangroven’ van Sarah Lark

De jonge Deirdre, dochter van de Engelse Nora Fortnam, groeit op op de plantage die haar moeder en stiefvader op Jamaica bestieren.  Het is 1753, de standsverschillen zijn bepalend voor haar opvoeding, de scheiding tussen plantage-eigenaren en slaven zijn strikt en scherp.  De afkomst van Deirdre is met geheimzinnigheid omgeven, haar schoonheid is wijd en zijd bekend en de jonge mannen van het eiland zwermen dan ook als bijen rond de stroop om haar heen.

Hispaniola
Maar Deirdre is kritisch, ze valt niet voor het  eerste de beste aanzoek dat ze krijgt. Daar komt verandering in als de jonge arts Victor Dufresne naar haar hand dingt. Het paar treedt al snel in het huwelijk en vertrekt naar Sainte Domingue op het eiland Hispaniola waar Victor een artsenpraktijk begint. Het leven op Hispaniola is niet zo luxe als Deirdre van huis uit gewend was maar ze is gelukkig met haar Victor.  Toch zet ze dat alles op het spel, met grote gevolgen.

Familiesaga
Sarah Lark heeft al verschillende familiesaga’s met historische achtergrond  op haar naam staan,  verpakt in een romantisch en ontroerend verhaal vertelt ze veel over de geschiedenis en cultuur van het land waar het boek speelt. ‘De dochter van de mangroven’ is het tweede deel in een serie over de Caraïben, in het eerste deel wordt het leven van haar moeder Nora gevolgd.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten