12 februari 2015

‘Zo simpel kan het zijn : simpele oplossingen voor lastige problemen’ door Richard Engelfriet

Iedereen wordt op het werk, thuis of in het algemeen, wel eens met een lastig probleem geconfronteerd.  Buren, collega’s, de overheid, bedrijven, ze kunnen soms  vreselijk moeilijk doen over in onze ogen simpele dingen.  Nederland is het land van de regeltjes, hoe kunnen we die afschaffen, hoe kan een probleem op een simpele manier aangepakt worden?

Ontsokkelen
 “Durf jezelf te ontsokkelen, stop met vinken en blijf vooral niet jezelf” aldus de auteur van dit prettig lezende boek. “ Geef je over aan simpelheid door het bordje Verboden fietsen te plaatsen te vervangen door  Plaats hier uw tuba”.  Het werkt, weten ze inmiddels bij de muziekschool in Utrecht. Op deze creatieve en humoristische manier  pak je wildplakkers aan en snoer je criticasters de mond.

Omdenken
Richard Engelfriet is trainer, dagvoorzitter en schrijver van managementboeken en komt graag met de simpelste oplossing voor een probleem.  Aan de hand van dertig voorbeelden laat hij in dit boek zien hoe je stappenplannen en managementmodellen overboord kunt zetten en toch een goede bedrijfsvoering kunt hebben.  Simpel lijkt makkelijk maar is het niet. Het vraagt  moed en vaardigheid tot omdenken en dat is lang niet iedereen gegeven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten