4 mei 2015

‘De ijstweeling’ van S.K. Tremayne

Angus en Sarah Moorecroft overkomt het ergste wat een mens kan overkomen, ze verliezen een kind. Door een huiselijk ongeluk komt hun dochter Lydia om het leven, haar identieke tweelingzusje Kirstie blijft alleen achter.  Het ongeluk heeft een vreselijke impact op het leven van het gezin Moorecroft, Angus begint te drinken en raakt zijn baan kwijt en Kirstie kan het geestelijk allemaal niet aan.  Ze kunnen hun dure huis in Londen niet meer bekostigen en zijn dan ook heel blij met de erfenis van Angus grootmoeder, een verlaten eilandje bij Schotland. Daar willen ze het vuurtorenhuis opknappen en een nieuw bestaan opbouwen.

Verwisseling
De verhuizing naar het noorden krijgt zijn beslag en optimistisch begint het stel aan het opknappen van het huis. Zorgelijk is wel het gedrag van dochter Kirstie, het lijkt of ze de identiteit van haar overleden zusje aanneemt,  het komt zelfs zover dat ze zegt verwisseld te zijn met Lydia. Bij het ongeluk zou de identificatie niet juist geweest zijn. Sarah ziet steeds meer tekenen dat Kirstie inderdaad Lydia is maar zeker weet ze het niet.  De vertwijfeling bij Sarah wordt groter en groter, ze vertrouwt niemand meer, ook niet haar eigen man. Zal ze ooit de waarheid onder ogen krijgen?

Bloedstollend
‘De ijstweeling’ is een bloedstollend spannend boek,  een zwarte psychologische thriller zoals je ze zelden treft. Het boek is onder pseudoniem geschreven door een internationaal bekende thrillerauteur die tot nu toe zijn eigen identiteit goed heeft weten te verhullen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten