13 mei 2015

‘The longest ride = De langste tocht’ van Nicholas Sparks

Ira Levinson, negentig jaar oud, krijgt een auto-ongeluk. Terwijl hij half bewusteloos in de auto op een talud ligt, verschijnt zijn negen jaar daarvoor overleden vrouw aan zijn zijde die hem aanmoedigt in leven te blijven. Samen halen ze allerlei herinneringen aan hun huwelijk op,  hun eerste ontmoeting,  de schilderijenverzameling die ze bij elkaar gesprokkeld hebben,  de zwarte bladzijde van de Tweede Wereldoorlog,  de grote en kleine dingen van het leven.  In zijn schemertoestand weet hij dat zijn Ruth daar niet kan zijn, toch blijft hij zich aan het leven vastklampen en geeft niet op.

Cowboy
De  jonge studente kunstgeschiedenis Sophia komt op een rodeowedstrijd oog in oog te staan met de plaatselijke held en cowboy Luke, het is liefde op het eerste gezicht.  Hun werelden zijn zo verschillend, niets is er dat hen bindt behalve hun liefde voor elkaar. Sophia wordt opgenomen in zijn wereld, het leven op de rodeowedstrijden, het harde bestaan op een ranch.  Op een dag treffen ze een verongelukte auto met daarin een zwaar gewonde oude man aan op een talud, een gebeurtenis die hun hele leven op de kop zal zetten.

Bestseller
Nicholas Sparks, auteur van bestsellers als The Notebook, Safe haven en The best of me zet met deze nieuwe titel weer een heerlijk romantisch en sprankelend verhaal neer dat je het liefst in een keer uit wil lezen.  Het boek is inmiddels verfilmd en vanaf afgelopen maand in de bioscoop te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten