1 juli 2015

‘In de schaduw van de maan’ van Elizabeth Haynes

Hoofdinspecteur Lou Smith is nog maar een maand in haar nieuwe functie werkzaam als ze naar een moord in het dorpje  Morden wordt geroepen.  Er is een jonge vrouw dood aangetroffen in een boerderij die eigendom is van een oude bekende van de politie, een man met connecties in louche kringen in Londen.  Lou Smith staat voor haar eerste grote uitdaging als hoofdinspecteur, gespannen zet ze het onderzoek in gang.

Zelfmoord?
Kort na de eerste melding volgt een nieuwe verontrustende oproep aan de hoofdinspecteur,  een tweede jonge vrouw lijkt zelfmoord gepleegd te hebben door met  haar auto een ravijn in te rijden.  Maar is dit wel een geval van zelfmoord? En wat hebben de twee zaken met elkaar te maken?  Hoe hebben de paden van de twee slachtoffers elkaar gekruist?  Zal het Lou Smith lukken deze twee zaken tot een goed einde te brengen?  Of  dreigt ze te verdrinken in deze grote zaak die haar kunnen bijna te boven gaat?

Politierapport
De opbouw ‘In de schaduw van de maan’ is als een politierapport,  aan de hand van een  zakelijk tijdschema, e-mails, sms’jes, rapporten en getuigenverklaringen worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd. Deze fragmenten worden afgewisseld met een beschrijvende verhaallijn die vanuit drie hoofdpersonen wordt verteld.  Het geheel levert een spannende roman die helemaal past in de stijl van de Britse detectives met een politie-inspecteur in de hoofdrol en veel aandacht voor couleur locale.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten