29 juli 2015

‘Vive la France’ van Linda van Rijn

Esther en Rob gaan al jaren op vakantie naar Frankrijk. De eerste dagen van deze vakantie verlopen eigenlijk zoals elke gezellige kampeervakantie daarvoor.  Maar  al snel krijgt Rob de kriebels. Hele dagen hangt hij aan de telefoon, is afwezig en humeurig, heeft geen aandacht voor Esther en hun dochter Isa. Ze moeten zichzelf maar vermaken.  En na een week krijgt Rob het in zijn bol dat er verkast moet worden, ze  laten de met zorg uitgekozen camping achter zich en gaan naar Orleans, kunnen ze ook eens een dagje naar Parijs, zegt Rob.

Dagje Parijs
In Orleans wordt het echter niet beter,  Rob blijft hetzelfde gedrag vertonen als op de eerste camping.  Hij wijt het aan drukte op zijn werk, er moeten mensen vervangen worden, dat geeft maar stress. Het dagje Parijs laat hij dan ook schieten, Esther en Eva gaan met zijn tweeën, Rob zal hun ’s avonds weer van het station ophalen.  Maar al wie er verschijnt, geen Rob.  Ook  telefonisch is hij niet bereikbaar, hij reageert nergens op. Doodmoe en boos over waar hij nu weer uithangt nemen Esther en Isa tenslotte een taxi naar de camping.  Ze zijn moe en willen nog maar één ding: slapen!

Warme zomerdag
Linda van Rijn schrijft sinds 2011 thrillers, ‘Vive la France’ is inmiddels haar tiende titel. Zelf werkzaam in de reisbranche,  heeft ze vakantie vaak als thema. ‘Vive la France’ is een spannend geschreven boek met een verrassende ontknoping, een echte aanrader voor een warme zomerdag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten