26 augustus 2015

‘Schaduwkant’ van Randy Susan Meyers

Maatschappelijk werkster Maddy probeert haar huwelijk  en haar gezin met drie kinderen in balans te houden maar dat valt niet mee met een echtgenoot die om het minste of geringste in razernij uitbarst. Iedereen houdt de adem in als hij thuiskomt, wat voor stemming heeft hij, welke verbale afstraffing volgt er deze keer?  Het gezin lijdt dagelijks onder zijn tirannie, Maddy probeert met pillen de pijn te verzachten, de kinderen redden het door hun vader op zijn wenken te bedienen.

Hersenletsel
Een dramatisch auto-ongeluk, veroorzaakt door Ben’s roekeloze gedrag,  zet hun toch al turbulente leven helemaal op de kop. Maddy loopt ernstig hersenletsel op waardoor Ben genoodzaakt is het huishouden op zich te nemen. Samen met familie en oudste dochter Emma van veertien aan hem de taak het gezin draaiende te houden en Maddy te helpen met haar herstel.  Zal het gezin deze crisis overleven? Of zal de ware toedracht van het ongeluk Maddy en Ben alsnog uit elkaar drijven?

Verloren huwelijksgeluk
Randy Susan Meyers heeft als maatschappelijk werkster veel ontregelde gezinnen gezien. Dit gegeven en haar eigen traumatische jeugdervaringen hebben bijgedragen aan dit aangrijpende verhaal over een moeder en echtgenote die zo graag een goed en harmonieus leven wil hebben maar op een dag moet erkennen dat er in haar huwelijk zoveel stuk is dat het misschien niet meer te repareren valt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten