2 september 2015

‘Buiten met je hond’ van Arjan Postma.

‘Maak van je wandeling een avontuur’,  dat is de uitdaging die boswachter Arjan Postma zijn lezers mee geeft.  Probeer eens een andere route, zoek die plekken op die bij jou en je hond passen en varieer.  Loop niet elke dag hetzelfde rondje, een hond houdt van uitdaging, van rondsnuffelen. Zo wordt het uitlaten voor jezelf ook een stuk aantrekkelijker.  Postma neemt je mee naar de mooiste loopgebieden in Nederland, waaronder het Vechtdal  dat hij roemt om de grote verscheidenheid aan landschappen, als  zandverstuiving, heide, bossen en vennen. Natuurlijk mag het lopen langs het water niet ontbreken, de oevers van de Vecht zijn een goede oefening voor het ruigere werk langs  IJssel, Rijn of Maas.  Voor elke provincie worden specifieke wandeltips gegeven.

Weetjes
Tussendoor veel weetjes over de hond, hondentaal, verveling, hondengeluk, het kiezen van een hond, de relatie van kat en hond en honden en kinderen.  De basis van begrip voor je hond is dat je veel van zijn gedrag weet en je daarom in de hond kunt verplaatsen. Zo voorkom je onaangename situaties waarbij de hond ervandoor gaat, een kat of konijn probeert te pakken of in het ergste geval een kind bijt.  Door de kennis van zijn gedrag worden de wandelingen nog  aangenamer en leer je de natuur door de ogen van de hond te bekijken.

Enthousiast
Arjan Postma, bekend van onder andere RTL Late Night waar hij vaak en enthousiast over de natuur vertelt, maakt in deze bundel die reputatie zeker waar. In korte hoofdstukjes van twee tot vier bladzijden neemt hij de lezer mee door het Nederlandse landschap en laat zien dat wandelen met je hond zoveel leuker kan zijn dan het vaste rondje dat elke dag terugkomt. Voor elke hondenbezitter, met meer of minder liefde voor de natuur, een aanwinst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten