23 september 2015

‘Tot op het bot’ van Debbie Howells

Als Kate een telefoontje krijgt dat de achttienjarige dochter van haar vriendin is verdwenen, is ze er van overtuigd dat haar iets ergs is overkomen. Rose is een voorbeeldige dochter uit een voorbeeldig gezin.  Zij zou heus niet weglopen of rare dingen gaan doen, zoals de meeste inwoners van het kleine Engelse dorpje waar ze wonen denken.  Ze krijgt gelijk, na korte tijd wordt het lichaam van Rose gevonden, ze is aan de verwondingen van een gruwelijk steekpartij overleden.

Anonieme briefjes
Het laat Kate niet los, ze gelooft heilig in de orde der dingen en de dood van Rose is een  zo’n ernstige verstoring dat ze op zoek moet naar de dader van dit misdrijf.  Langzaam maar zeker ontrolt zich het scenario dat tot de dood van Rose heeft geleid. Daarbij spelen de anonieme briefjes met aanwijzingen die Kate van tijd tot tijd in haar brievenbus vindt een grote rol. Ze zijn schijnbaar afkomstig van iemand die dicht bij de dader staat en er alles aan gelegen is de waarheid aan het licht te brengen.

Flashbacks
In een meeslepende stijl waarin flashbacks van het slachtoffer Rose een grote rol spelen, leidt Debbie Howells in haar debuut de lezer naar een onverwachte maar logische ontknoping van dit spannende dorpsdrama. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten