25 november 2015

‘Een nieuwe start’ van Gerda Geven & Marjon Hoeks

Zestien jaar nadat ze naar de grote stad vetrokken is, keert Anja Koenders terug naar haar geboortedorp Aalten.  Haar relatie met Bram is definitief geëindigd, hij kan de drank niet laten staan, zij kan daar niet langer mee leven.  Anja krijgt een baan als secretaresse in een machinefabriek, leuk werk, het bevalt haar goed.

Drama
Het kost wel wat moeite haar plekje in de familie terug te vinden, haar oudere zus reageert zeer koel op haar aanwezigheid. Anja heeft geen idee wat ze Mieke misdaan heeft, de kloof tussen beiden lijkt groter dan ooit. Gelukkig is er de altijd hartelijke oma, zij vergoedt veel.  Een dramatische gebeurtenis op haar werk brengt haar in contact met de Limburgse rechercheur Sjeng.  Welke rol gaat hij in haar leven spelen?  Komen ze nader tot elkaar?  

De Streekroman
‘Een nieuwe start’ is een vlotte eigentijdse streekroman vermengd met een vleugje spanning.  Het is het debuut van het op dezelfde dag geboren schrijversduo Gerda Geven  en Marjon Hoeks,  dat zich dan ook de  ‘schrijverstweeling’ noemt.  Het boek is verschenen bij de jonge uitgeverij De Streekroman in Aalten.  Het boek is verkrijgbaar in  gewone en in grootletter druk, achterin het boek zijn een vijftal recepten opgenomen.  ‘Een nieuwe start’ is het eerste deel van de Anja Koenderstrilogie, het tweede deel ‘De belofte’ wordt met een proloog al in het eerste deel aangekondigd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten