13 januari 2016

‘Wild storm’ van Jennifer Brown

Jersey is alleen thuis als er een tornado over haar huis raast.  Natuurlijk heeft ze het tornado-alarm gehoord, maar ze heeft er weinig aandacht aan besteed, het alarm gaat zo vaak voor niets af.  Deze keer is het echter raak, haar huis wordt weggevaagd,  gelukkig is ze de kelder ingevlucht, anders was ze nu dood geweest.  Langzaam komt ze tot besef hoe groot de ramp is. Als ze voorzichtig de trap opklimt ziet ze buiten niets meer,  alle huizen in haar buurt zijn verdwenen, weggeblazen of ingestort.  En dan beginnen de zorgen,  haar moeder en zusje zijn naar balletles gegaan.  Haar stiefvader is ook nog niet thuis van zijn werk.  Hebben ze de storm overleefd?

Moederziel alleen
De eerste nacht blijft ze moederziel alleen,  niemand die naar haar omkijkt.  Ze verzorgt zo goed en kwaad als ze kan haar verwondingen en weet nog wat flesjes water te vinden in de kelder.  Als het licht wordt gaat ze op onderzoek uit en  treft haar schoolvriend Kolby die ook een flinke wond opgelopen heeft, samen trekken ze door het verwoeste stadje.  Angstig en ontmoedigd gaan ze terug naar huis waar Kolby’s moeder erop aandringt dat Jersey in een kelder van de buren gaat schuilen. Jersey wil niet, ze blijft liever bij haar eigen huis, of wat ervan over is, ondanks dat ze doodsbang is voor de regen en het onweer dat de volgende nacht overtrekt.  En dan plotseling, als ze wakker wordt, is haar stiefvader terug, nu zal alles beter worden, denkt Jersey.  Maar het tegendeel is waar, de nachtmerrie wordt alleen maar groter.

Isolement
‘Wild storm’ is een aangrijpend boek over een tiener die door omstandigheden alles verliest,  niet op hulp van anderen kan rekenen en daardoor in een gruwelijk isolement raakt. Haar vertrouwen is mensen is tot nul geslonken,  wie zal haar nog kunnen helpen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten