1 juni 2016

‘Geen tijd om te sterven’ van Steve Cavanagh

“Eddie heeft 48 uur om de jury te overtuigen van de onschuld van zijn cliënt. Anders…” luidt de ondertitel van dit spannende boek.  Eddie Flynn was een zwendelaar, altijd op zijn hoede, niemand vertrouwend.  Dat leven heeft hij echter ruim tien jaar geleden achter zich gelaten. Na een tweejarige rechtenstudie, een baan als klerk bij de rechtbank en een aantal jaren advocatuur is hij op een dood spoor beland. Zijn laatste zaak was meer dan een jaar geleden,  hij verdedigde een effectenhandelaar die  van ontvoering werd verdacht.  Dit proces werd zijn ondergang en nu een jaar later zit hij op zwart zaad,  zijn gezin is hij kwijt en het heeft hem maanden gekost van zijn alcoholverslaving af te komen.

Russische maffia
In deze berooide toestand wordt hij in een restaurant aangesproken door een vertegenwoordiger van de Russische maffia in New York.  Nou ja aangesproken, hij wordt onder bedreiging van een pistool letterlijk in een bomberjack gehesen.  Olek Voltsjek, het niets en niemand ontziende hoofd van de bende, heeft Eddies tienjarige dochtertje laten ontvoeren.  Samen met de bomdreiging is dat genoeg aanmoediging voor Eddie om Voltsjeks verdediging ter hand te nemen.  Binnen 48 uur moet hij een vrijspraak voor Voltsjek bewerkstelligen, zo niet dan is het voor zowel zijn dochter als voor hem zelf einde verhaal.  Maar Eddie was niet voor niets ooit een gehaaide zwendelaar, hij is de truckjes nog niet verleerd, het is de enige manier om voorgoed met Voltsjek af te rekenen.

IJzersterk
Steve Cavanagh, geboren in Belfast,  studeerde rechten in Dublin en Cardiff.  Na zijn studie werkte hij als onderzoeker voor een grote advocatenfirma om vervolgens als advocaat in verzekeringszaken op te treden.  Met ‘Geen tijd om te sterven’ heeft hij een ijzersterk romandebuut afgeleverd.  Spannend tot de laatste bladzijde is het een aanrader voor elke thrillerliefhebber. ‘Geen tijd om te sterven’ is het eerste deel van een serie boeken over Eddie Flynn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten