29 juni 2016

‘Licht in de duisternis’ van Louise Penny

Kerstmis is gewoonlijk  een mooie tijd in Québec,  de besneeuwde stad, de flonkerende lichtjes, een tijd om naar uit te kijken. Maar Québec is nu in de ban van ijzige kou en  van vreugde is weinig te merken. Ook voor inspecteur Armand Gamache van de Sûreté in Québec persoonlijk is een ijzige tijd aangebroken.  Zijn loyale collega’s zijn allemaal overgeplaatst, zijn beste vriend Jean-Guy Beauvoir spreekt al maanden niet meer met hem, het lijkt of iedereen tegen Gamache samenspant.

Vermissing
Als er dan een melding van een vermiste vrouw komt uit het kleine dorpje Three Pines dat net buiten de stad ligt, grijpt Gamache de gelegenheid met beide handen aan om aan de vijandelijke sfeer van de Sûreté te ontsnappen.  Al snel blijkt het om een vrouw met een wereldberoemd verleden te gaan,  ze is echter allang in de vergetelheid geraakt en is niet voor haar afspraak in Three Pines op komen dagen.  Al speurend naar de vrouw raakt Gamache  steeds dieper verwikkeld in een complot dat de kleine gemeenschap van Three Pines ver te boven gaat.  Alleen zijn desperate dapperheid houdt hem en zijn getrouwen op de been.

Onderkoeld
Het is misschien wat wennen aan de rustige en wat onderkoelde schrijfstijl van Louise Penny, er zijn wat veel karakters,  maar neem de tijd om erin te komen en je leest een superspannend boek met een zeer verrassend slot. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten