27 juli 2016

‘Cobra’ van Deon Meyer

Bennie Griessel, inspecteur van politie in Zuid Afrika wordt naar een afgelegen wijnboerderij geroepen, er is een schietpartij geweest. Drie dode mannen treft hij aan, elk met een Glock 17 in de hand.  Met geen van de pistolen is geschoten, de wijze waarop de mannen zijn omgebracht heeft veel weg van een executie.  Al snel blijkt dat de drie als bodyguard werkten voor een Engelse  wiskunde professor uit Cambridge die onder valse vlag  Zuid Afrika bezoekt. Het Cobrateken op de afgevuurde kogels lijkt het enige aanknopingspunt  te zijn. Maar als in Kaapstad een jonge zakkenroller wordt opgepakt met een wel heel opmerkelijke buit, raakt de zaak in een stroomversnelling. Griessel en zijn team raken verzeild in een internationaal schandaal van witwassen, onbetrouwbare banken en corrupte politici.

Karakter
Bennie Griessel is voor de liefhebbers van een spannende thriller inmiddels een goede bekende . Worstelend met een drankprobleem,  zijn collega’s bedriegend en voorliegend, wanhopig pogend  met zijn kinderen op goede voet te blijven, vrede te houden met zijn minnares Alexa  is hij door zijn onconventionele werkwijze ook nog eens het mikpunt van zijn meerderen en de media.  Deon Meyer heeft met dit karakter een dijk van een hoofdfiguur gecreëerd. De boeiende vertelwijze en de verhaallijn verraden dat hij een ras verteller is die tot de laatste bladzijden de spanning erin weet te houden.

Vakantiebieb.nl
Deze superspannende thriller is één van de dertig titels die zijn opgenomen in  Vakantiebieb.nl.  Deze app is voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De app is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play. Heerlijk makkelijk op vakantie, je plaatst de boeken in de boekenkast en je kunt overal lezen ook zonder internet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten