13 juli 2016

‘De erfgename van Winterwood’ door Sarah Ladd

Begin negentiende eeuw sterft Katherine Sterling in het kraambed. Haar vriendin Amelia Barett zit naast haar en belooft voor Katherine’s  net geboren dochtertje Lucy te zorgen.  Lucy’s vader, Kapitein der zee Graham Sterling is al geruime tijd van huis, de eerste zeven maanden is Amelia vader en moeder tegelijk voor het kleine meisje.  Het leven op de Manor Winterwood is daardoor ingrijpend veranderd,  Amelia’s verloofde Edward is niet gelukkig met de situatie maar het vooruitzicht van hun huwelijk over vijf weken  stemt hem een stuk vrolijker. Ondertussen is Amelia zo aan Lucy gehecht  geraakt dat ze haar eigenlijk niet terug wil geven aan de vader. Alleen Edward wil Lucy na de voltrekking van het huwelijk niet op het landgoed laten wonen, hij wil Amelia voor zichzelf.

Ontvoering
Amelia is de erfgename van het landgoed, maar om het werkelijk in bezit te krijgen moet ze voor haar vierentwintigste in het huwelijk treden.  Ze ziet nog maar één uitweg, trouwen met de vader van Lucy.  Zo vangt ze twee vliegen in één klap, ze kan voor Lucy blijven zorgen en ze krijgt het landgoed in bezit. Maar zal Lucy’s vader met een huwelijk instemmen?  Kan de aan de kant gezette verloofde Edward zijn nederlaag verkroppen?  Zal de familie van Amelia haar keuze accepteren?  De spanningen lopen daardoor hoog op, de ontvoering van Lucy zet de verhoudingen pas echt op scherp. 

Dit heerlijke romantische boek is één van de dertig titels die zijn opgenomen in  Vakantiebieb.nl. Deze app is voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De app is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play. Heerlijk makkelijk op vakantie, je plaatst de boeken in de boekenkast en je kunt overal lezen ook zonder internet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten