10 augustus 2016

‘Een verloren liefde ’van Iona Grey

Stella Thorne en Dan Rosinski worden in 1943 in Londen op het eerste gezicht verliefd op elkaar.  Een onmogelijke liefde, zij is een jonge net getrouwde Engelse en hij piloot op een Amerikaanse bommenwerper.  Een paar weken wijken ze niet van elkaars zijde,  dan is het gedaan met hun ontmoetingen, de oorlog drijft een wig tussen de twee geliefden en ze verliezen elkaar uit het oog.  Dan belooft Stella voor eeuwig van haar te houden, hij houdt woord en is haar nooit vergeten.  In talloze brieven  betuigt hij haar zijn liefde maar antwoord krijgt hij niet. In 2011 doet hij nog één laatste poging, ziek en bedlegerig weet hij dat zijn dagen zijn geteld. 

Zoektocht
De jonge Jess Moran probeert aan een gewelddadige relatie te ontsnappen.  Op de vlucht voor haar belager verschaft ze zich toegang tot een leegstaand huis in een rustige wijk van Londen.  Met een gekneusde enkel is ze gedwongen een paar dagen in het huis te blijven. En net in die dagen wordt een brief bezorgd:  Aan Mw. Thorne, Persoonlijk en Urgent, indien nodig doorsturen s.v.p.  Jess kan het niet laten de brief open te maken. Aangedaan door de inhoud besluit ze Dan Rosinski te helpen bij zijn zoektocht naar Stella Thorne.  Samen met Will Holt, deskundig in erfeniszaken, gaat ze op zoek naar Stella, een zoektocht die haar veel meer brengt dan ze ooit had kunnen bevroeden.  

Debuut
‘Een verloren liefde’ is de debuutroman van de Engelse Iona Grey. Haar fascinatie voor moderne geschiedenis en de rol van vrouwen daarin deden haar besluiten deze roman te schrijven.  De prettige schrijfstijl, de zowel historische als  hedendaagse setting  en  de twee romantische verhaallijnen maken het boek tot een echte pageturner. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten