17 augustus 2016

‘Onder water’ van Julia Keller

Een telefoontje heel vroeg in de morgen betekent meestal weinig goeds voor openbaar aanklager Bell Elkins.  En ditmaal is het helemaal goed raak,  de zestienjarige scholiere Lucinda Trimble is levenloos in een auto op de bodem van de rivier Bitter River aangetroffen. Ze is niet verdronken, nee, ze was al dood voordat ze in het water terecht kwam.  Bovendien was ze drie maand zwanger.  Lucinda was een goede leerling, betrokken bij het lokale verenigingsleven en de oogappel van haar enigszins  excentrieke moeder.  Geen meisje om iets op aan te merken en dan nu zo’n gruwelijke dood.  Bell Elkins kan het moeilijk verdragen dat zo’n prachtige jonge vrouw zo aan haar einde komt, degene die hiervoor verantwoordelijk is moet zeker gestraft worden.

Acker’s Gap, West Virginia
Bell weet dat de komende tijd alleen in het teken van deze moord zal moeten staan. Er zijn echter een aantal zaken die ook haar aandacht behoeven, zo is ze nog steeds niet gewend aan het feit dat haar eigen dochter nu voorgoed bij haar ex-echtgenoot woont. En Sheriff Nick Fogelsong waar ze heel nauw mee samenwerkt heeft zijn hoofd ook niet helemaal bij de zaak.  Wat is er gaande in Acker’s Gap?

Levensecht
De hoofdpersonen Bell Elkins en Nick Fogelsang zijn mooie uitgediepte karakters en ook de overige personages zijn levensecht.  De aandacht voor de schamele omstandigheden in dit arme en achtergebleven deel van West Virginia en  de ruigte van het landschap zijn een wezenlijk element in deze spannende thriller.  ‘Onder water’ is de tweede roman met Bell Elkins in de hoofdrol,  eerder verscheen ‘Onderhuids’. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten