9 november 2016

‘De enige overlevende’ van Vince Flynn en Kyle Mills

Voormalig CIA agent Joe Rickman heeft tijdens zijn carrière bij de inlichtingendienst een grote hoeveelheid topgeheime data gestolen.  Daarna heeft hij landverraad gepleegd, de positie van de CIA en de VS worden daardoor ernstig bedreigd.  CIA directeur Irene Kennedy ziet nog maar één uitweg, elitespion en antiterrorisme-expert Mitch Rapp wordt opgeroepen  om dit varkentje te wassen.  Met de dood van Rickman lijkt de lucht geklaard maar al snel  duiken de geheime documenten overal op.  Rickman heeft zijn geheimen strategisch weggezet, de onthullingen van frauderende Amerikaanse politici, onbestrafte moorden en illegale operaties van de CIA nemen steeds grotere vormen aan, de veiligheid van de VS komt keer op keer in gevaar.

Giftige bron
Pakistan lijkt het land waar de grootste dreiging vanuit gaat, de Pakistaanse inlichtingendienst ISI had het toch al op de VS gemunt, de onthullingen geven het land alleen maar extra munitie om de VS aan te pakken.  Mitch Rapp moet tot het uiterste gaan en al zijn kwaliteiten aanboren om de dreiging  te kunnen keren.  Maar komt het gevaar alleen vanuit Azië? Of zit er veel dichter bij huis een giftige bron die belang heeft bij een ontmanteling van de CIA?

Militaire thriller

Vince Flynn, de schrijver van de Mitch Rapp thrillers is enige tijd geleden overleden,  de serie wordt nu voortgezet door Kyle Mills. De fans van Flynn hebben met grote belangstelling maar ook met enige vrees uitgekeken naar het eerste deel van de hand Mills.  De reacties zijn echter zeer positief, Mills weet dezelfde spannende sfeer op te roepen, heeft een uitstekend plot geschreven  en  de verrassende ontknoping is geheel in stijl met de serie.  Een militaire thriller, de planken in de bibliotheek staan er niet vol mee, maar deze is zijn plek meer dan waard. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten