17 januari 2017

‘De geluksatlas: 50 oplaadpunten in Nederland’ van Liesbeth Paardekoper

Komende maandag is het ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar.  De goede voornemens zijn inmiddels vervlogen,  de sleur is terug,  de dagen zijn koud en donker, lente en zomer laten nog lang op zich wachten, kortom een dag waar je niet vrolijk van wordt.  Wie zich alvast wil wapenen tegen deze blauwe maandag moet zeker ‘De geluksatlas’ eens doorkijken.  Een heerlijk boek vol met mooie, soms ongekende plekken in Nederland. Om dicht bij huis te blijven,  Deventer en omgeving worden als oplaadpunt genoemd. De stad Deventer met Geert Groote als trendsetter en het prachtige Geert Groote Huis. Of het Hipster Havenkwartier met creatieve ondernemers en kunstenaars.  Deventer is een levendige stad met veel mogelijkheden, ook in de winter.

Kasteel Het Nijenhuis
Nog iets dichter bij huis is Kasteel Het Nijenhuis in Wijhe waar tegenwoordig Museum de Fundatie is gevestigd.  Kasteel en tuinen erom heen zijn in de winter, zeker als er sneeuw ligt, een plaatje. De collectie zowel binnen met wisselende exposities als de beeldentuin buiten zijn zeer de moeite waard.  In Overijssel worden verder Enschede en omgeving, Ootmarsum en Giethoorn besproken.  

Gelukstocht

Van de Ecokathedraal in Mildam bij Heerenveen tot de kapelletjes in het Geuldal en van Kasteel Doorwerth tot het Museumplein in Amsterdam, overal in Nederland zijn oplaadplekken te vinden. Plekken waar je je kunt opladen,  waar je weer energie krijgt en die kunnen bijdragen aan je geluk. De afwisseling, de prachtige foto’s en de sfeer van het boek doen je al heel snel  ‘Blue Monday’ vergeten. Een heerlijk kijkboek voor op de bank bij de warme kachel met tig ideeën voor gelukstochtjes door het hele land. En wie al heel erg naar het voorjaar verlangt moet, om weer helemaal op te bloeien, zeker doorbladeren naar oplaadpunt 44.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten