7 februari 2017

‘Tot in de dood’ van Peter James

De jonge twintiger Logan Somerville rijdt  op een regenachtige dag tevreden van haar werk naar huis als ze in de parkeergarage onder haar appartement wordt opgewacht door een sinister figuur.   Ze was nog met haar verloofde Jamie aan het bellen en kan hem vertellen dat er een man in de parkeergarage is die zich daar verstopt heeft. Kort daarna wordt de verbinding verbroken.  In paniek belt Jamie de politie dat zijn verloofde ontvoerd is.  De op weg gestuurde patrouillewagen treft echter niemand aan, ook niet in het appartement,  Logan is verdwenen.

Kat en muis
Dezelfde dag graven wegwerkers aan de andere kant van Brighton de resten op van een vrouw die dertig jaar ervoor als vermist is opgegeven.  Een passerende huisarts die net zijn hond uitlaat verklaart de vrouw dood,  het team van rechercheur Roy Grace ziet geen verband tussen beide zaken.  Grace heeft sowieso meer aan zijn hoofd.  Net vader geworden en een verhuizing naar het platteland aanstaande,  kost het hem moeite zijn aandacht bij het politiewerk te houden.  Maar als er weer een jonge vrouw verdwijnt en er vlak daarna weer een vermist persoon opgegraven wordt,  gaan alle alarmbellen rinkelen. Is er een seriemoordenaar aan het werk in het anders zo kalme Brighton? Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voor het team van Grace de dader in de kraag kan vatten?  Een race op leven en dood, een kat- en muisspel met een buitengewoon slimme moordenaar die zich niet uit de tent laat lokken is het gevolg. 

Sandy

Peter James heeft met ‘Tot in de dood’ een spannend deel aan de serie rond Roy Grace toegevoegd.  Voor wie de serie al kent is het een weerzien met bekende personen en een kennismaking met nieuwe karakters. De rode draad in de serie, Roy’s  tien jaar geleden verdwenen vriendin Sandy, krijgt ook in dit deel een vervolg.  In elk volgend deel wordt een tipje van die sluier opgelicht, maar of ze nu echt gevonden is? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten