25 april 2017

‘Een zomer in Parijs’ van Eleanor Brown

Madeleine vindt dat ze haar leven heeft verprutst. Voor anderen lijkt haar leven misschien een sprookje, getrouwd met een rijke knappe man, rondleidingen geven in het  museum van Chicago, feestjes en zakendiners, in werkelijkheid is haar leven als de beeldjes die haar moeder in een vitrine heeft staan: fraai maar hol van binnen. Als kind was ze gek op tekenen en schilderen, haar onzekerheid en haar wens  haar veeleisende moeder te plezieren, dreven haar echter in de armen van haar man Philip. Als ze werkelijk geen uitweg meer ziet vindt ze bij toeval het dagboek van haar grootmoeder Margie.

Dagboek
In het dagboek leest Madeleine dat haar grootmoeder Margie de onhandige dochter van een frêle knappe en rijke moeder was.  Op haar debutantenbal ziet Margie dat het leven dat voor haar weggelegd is, niets voor haar is. Ze wil schrijver worden, naar Europa trekken, champagne drinken en vrij zijn. Ze wil perse niet in de voetsporen van haar ouders een saai en burgerlijk leven leiden. En Margie voegt de daad bij het woord, gaat naar Parijs en beleeft een magische tijd vol liefde en vrijheid. Geïnspireerd door haar grootmoeder besluit Madeleine hetzelfde te doen, een zomer in Parijs om na te denken over haar toekomst, een zomer als een sprookje met veel kunst, liefde en blijheid. Zal deze zomer de ommekeer in haar leven brengen? Kiest ze definitief voor zichzelf of vervalt ze toch weer in het oude patroon?  Madeleine neemt haar lot in eigen hand.

Romantiek

Eleanor Brown is een ras verteller van romantische verhalen.  Haar karakters zijn uitgewerkt en hoewel de trend van twee verhaallijnen in een roman in sommige gevallen wat al te plichtmatig is, werkt het in dit boek perfect. Het verhaal van Margie is cruciaal voor de belevenissen van Madeleine.  ‘Een zomer in Parijs’ is een warm verhaal, goed voor een paar uur leesplezier.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten