13 juni 2017

‘Het meisje uit Brooklyn’ van Guillaume Musso

Raphael Barthélémy is een succesvol schrijver van detectives.  Hij staat op het punt te trouwen met Anna, een jonge arts die hij zes maanden geleden heeft ontmoet toen hij zich met zijn zoontje Theo meldde bij de eerste hulp van een Parijs’ ziekenhuis.  Raphael en Anna zijn naar een romantische plek in Antibes vertrokken waar het huwelijk over een paar dagen plaats zal vinden. Omdat zijn eerste huwelijk smadelijk gestrand is, wil Raphael zo graag openheid van zaken met zijn nieuwe bruid, geen geheimen. Anna is altijd zo terughoudend over haar verleden,  de angst voor een nieuw fiasco slaat Raphael om het hart.  Hij prest Anna iets over haar zelf te vertellen, uiteindelijk laat ze hem een foto zien. De schok van die aanblik is zo groot dat Raphael wegvlucht.  Als hij later die avond terugkomt is Anna vertrokken, geen spoor meer van haar te bekennen.

Buurman
Terug in Parijs bespreekt Raphael het voorval met zijn buurman Marc Caradec. Marc is oud-politieman, heeft aan zeer geheime en gewelddadige operaties gewerkt  maar is na een schietincident met vervroegd pensioen gegaan.  Samen gaan zij op zoek naar Anna en komen al zoekende op het spoor van een gruwelijke misdaad die tien jaar daarvoor heeft plaats gevonden.  Zal Raphael  Anna ooit nog zien. Kan hij begrijpen wat haar overkomen is? Of betekent het verleden het definitieve einde van hun relatie?

Populair

Guillaume Musso [1974] is één van de meest populaire schrijvers in Frankrijk van dit moment.  Na zijn middelbare schooltijd heeft hij een tijd in de VS gewoond en gewerkt. Veel van zijn romans hebben dan ook een Amerikaanse connectie. Musso’s boeken zijn in meer dan zesendertig landen uitgekomen, er zijn inmiddels twintig miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten