25 juli 2017

‘Icarus’ van Deon Meyer

In de zandduinen bij Parklands wordt net voor de Kerst een ontzield lichaam aangetroffen.  Identificatie is moeilijk, er wordt alleen een lege telefoon bij de vermoorde man aangetroffen.  Toch lukt het binnen een paar dagen de identiteit van de man te achterhalen, het is Ernst Richter, de grote baas van de website Alibi.co.za. Deze website verschaft vreemdgangers een alibi, je kunt er opgetuigde verhalen kopen, vervalste kassabonnen of  treintickets zodat je partner niet achter de werkelijke reden voor je afwezigheid zal komen.  

Kopzorgen
Niemand van het rechercheteam is er happig op de zaak op zich te nemen.  Er zijn teveel verdachten, teveel benadeelden die Richter wel zouden willen wurgen,  teveel publiciteit, kortom veel kopzorgen  voor Benny Griessel en Vaughn Cupido van het ‘Valken’ team.  Als Griessel het dan  ook nog op een drinken zet en Cupido verliefd wordt op één van de verdachten, zijn de poppen helemaal aan het dansen.  In een waas van alcohol probeert Griessel toch zijn verstand bij elkaar te houden en de zaak tot een goed einde te brengen.

Zuid Afrika
‘Icarus’ is de vijfde thriller van Deon Meyer met Benny Griessel in de hoofdrol.  De Zuid Afrikaanse setting, de sympathieke en o zo menselijke Griessel, het spannende en uitstekend geschreven verhaal en het actuele plot maken dat je het boek in één adem uit wil lezen. 


VakantiebiebApp

Deze superspannende thriller is één van de dertig titels die zijn opgenomen in  VakantiebiebApp.  Deze app is het zomercadeautje van de Bieb en voor iedereen beschikbaar, ook als je geen lid bent. De app is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play. Heerlijk makkelijk op vakantie, je plaatst de boeken in de boekenkast en je kunt overal lezen ook zonder internet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten