5 juli 2017

‘Ragdoll’ van Daniel Cole

William Fawkes, bijgenaamd Wolf, werkt bij de Londense politie. Nog wel, hij was zijn baan bijna kwijt door een vechtincident, grimmig en humeurig als hij is, volgt hij zijn eigen regels en houdt met niemand rekening.  Vier jaar na dit voorval is zijn hulp echter weer zeer gewenst.  Er wordt een bizar lijk gevonden, samengesteld uit de lichaamsdelen van zes verschillende slachtoffers.  Het lijk wordt in de pers al snel de ‘lappenpop’ genoemd, de media staan vol van berichten, waar en onwaar, over deze uitzonderlijke vondst en de achterliggende moorden.  

Grimmig
De situatie wordt nog grimmiger als de seriemoordenaar een lijst vrij geeft waarin hij nog een zestal namen noemt van mensen die hij ook gaat doden.  Zes toekomstige slachtoffers met naam en toenaam, zelfs de datum waarop de moord plaats zal vinden vermeldt hij erbij. Fawkes en zijn assistenten Emily Baxter en Alex Edmunds staan voor de schier onmogelijke taak deze zes mensen tijdig op te sporen. Onder het immer kritische oog van de wereldpers en met de hete adem van hun superieuren in de nek, werkt het drietal dag en nacht. Het duurt lang voor ze zelfs maar een idee hebben wie de dader zou kunnen zijn, de uiteindelijke ontknoping is schokkender dan ze ooit hadden kunnen bevroeden.

Wendingen
Daniel Cole werkte als ambulanceverpleegkundige, ‘Ragdoll’ is zijn debuut. De roman past helemaal in de Britse traditie van spannende thrillers in een bijzondere setting. Zijn stijl van schrijven, de snelheid en de wendingen in het verhaal verklaren waarom dit boek in razend tempo de bestsellerlijsten heeft gehaald.  Een thriller om in één adem uit te lezen, briljant geschreven, aldus collega schrijvers Peter Robinson en Lisa Hall.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten