1 mei 2018

‘Witte lichamen’ van Jane Robins


De tweelingzussen Callie en Tilda verschillen als dag en nacht van elkaar.  Callie is bescheiden,  graag op de achtergrond of aan de zijlijn. Ze geniet van haar rustige baan bij een grote boekhandel in Londen. Tilda daarentegen staat het liefst in het middelpunt van de belangstelling, het mag dan ook geen wonder heten dat ze actrice is geworden.  Callie is dan ook hogelijk verbaasd dat haar zus een relatie begint met Felix, een hedgefonds hotemetoot,  die duidelijk de touwtjes in handen neemt en Tilda overschaduwt.  Felix nodigt Callie zelfs uit voor uitstapjes, iets wat Tilda nooit zou doen, zij gunt Callie nauwelijks een inkijkje in haar dagelijkse leven.

Dominant
Callies verbazing slaat al snel om in wantrouwen als Felix zich dominanter en agressiever gaat gedragen.  Als Tilda magerder wordt en blauwe plekken begint te krijgen kan Callie het niet laten daar iets van te zeggen. Het stel begint haar te mijden en Callies angst om Tilda wordt steeds groter.  Ze gaat zoeken op internet en komt op een webforum van vriendinnen van mishandelde vrouwen terecht. Daar kan ze haar zorgen uiten en krijgt ze raad hoe met de situatie om te gaan. Alles neemt een vreemde wending als Felix dood aangetroffen wordt in een hotel in een andere stad.  Hij was toch degene die het voor het zeggen had in de relatie? Hoe kan het dat hij nu dood is? Een hartinfarct terwijl hij zo’n gezond leven leidde? Callie is blij voor Tilda dat het beter met haar gaat maar haar angsten en zorgen om haar tweelingzus zijn nog lang niet over.  Zeker niet als zich nog een duister geval van onverwacht overlijden voordoet.

Adoratie
‘Witte lichamen’ is de debuutroman van Jane Robins.  De intrige met twee getormenteerde zusters waarbij Tilda niet zonder de adoratie van Callie kan en Callie niet zonder de bevestiging van Tilda, houdt de aandacht gevangen en leidt naar een onverwachte ontknoping.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten