4 april 2013

‘Joep!’ van Mark Haayema en Wouter Tulp


Het gebeurt niet elke dag dat er in de bibliotheek een boekpresentatie plaats vindt.  Maar vrijdag 5 april is het aan de orde. Dan wordt het prentenboek ‘Joep!’ in Ommen aangeboden aan de burgemeester Marc-Jan Ahne.  ‘Joep!’ is het tweede boek van de jonge en veelzijdige Mark Haayema.  De illustraties zijn van de gerenommeerde tekenaar Wouter Tulp.

Verliefd!
Joep, een lief klein schaapje, stottert heel erg. Op een morgen wordt hij wakker met groot nieuws. Hij wil het zijn vrienden vertellen maar omdat hij zo stottert, gaan zijn vrienden het verhaal voor hem invullen.  Zijn vriend Tijn denkt dat hij op wereldreis gaat,  zijn vader denkt dat hij de verjaardag van Joep vergeten is en de egels Isa en Lisa zijn alleen maar met zichzelf bezig.  Verdrietig belandt Joep bij zijn nieuwe vriend Dirk die gelukkig wel een geduldig luisterend oor voor hem heeft. Eindelijk kan hij zijn verhaal kwijt, Joep is verliefd!

Illustraties
Wouter Tulp brengt in zijn tekeningen het verhaal op prachtige wijze tot leven, de gelaatsuitdrukkingen van de verschillende dieren spreken boekdelen. 

CD
Het boek bevat ook een cd waarop het verhaal door een aantal bekende Nederlanders op een vrolijke manier verteld wordt. Onder andere  Paul Haenen, Carry Tefsen, Plien & Bianca en Albert Verlinde verleenden hun medewerking. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten