21 november 2013

‘De vriendelijke draak’ van Mark Haayema

Teun woont in het dorp Zozaai. Een heel normaal dorp, alleen gebeurt er zo weinig. Er is nooit iets aan de hand tot er op een morgen voetsporen worden gevonden, voetsporen van een enorm dier. Wel zo groot als een olifant of een draak. Iedereen in paniek, de bakker, de kapper, de dokter, de brandweer en de burgemeester en zijn vrouw Trees. Paniek, paniek.

Drakenkenner
Maar Teun laat zich niet van de wijs brengen, hij weet alles van draken, gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de draak helemaal niet eng is of slecht.  Maar niemand gelooft hem, vooral Trees maakt een drukte van belang. Hoe kan Teun de mensen overtuigen dat er niets aan de hand is?

Theatertekst
‘De vriendelijke draak’ is oorspronkelijk geschreven als theatertekst voor een poppenvoorstelling van Theater Gnaffel uit Zwolle. Op verzoek van uitgeverij Azul Kids heeft Mark Haayema het verhaal bewerkt tot boek. De tekst en de vrolijke illustraties van Marius van Dokkum vormen een prachtig geheel. Bij het boek hoort een cd waarop het verhaal wordt verteld door Herman van Veen.  ‘De vriendelijke draak’ is het derde kinderboek van de geboren Ommenaar Mark Haayema. Eerder verschenen van zijn hand het prentenboek ‘Joep’ en de verhalenbundel ‘Held van alle helden’. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten