15 mei 2014

‘Aan de overkant’ van Rachel Hore

Het is 1948, de negentienjarige Isabel is van huis weggelopen en belandt bij haar tante in Londen. Via via komt ze bij een uitgeverij terecht. Ze kan daar aan de slag als redacteur en al snel wordt de jonge dichter Hugh Morton aan haar gekoppeld. De twee krijgen niet alleen een werkrelatie, de liefde slaat al snel toe.  Al haar toekomstplannen lijken hierdoor aan flarden te raken, ze heeft moeite het hoofd boven water te houden in deze wirwar van emoties en gebeurtenissen.

Pakketjes
Zestig jaar later werkt de dertigjarige Emily bij dezelfde uitgever.  Zij onderzoekt het leven van Isabel, één van haar voorgangsters.  Isabels huwelijk met Hugh Morton was befaamd, een biografie over de schrijver lijkt een goed literair project. Maar als er onthullingen dreigen, probeert de weduwe van Hugh een stokje voor het project te steken.  Ondertussen arriveren er anonieme pakketjes bij Emily, pakketjes met onthullingen over het leven van Hugh en Isabel.  Wat moet Emily doen, doorgaan met het project of zwichten voor de druk?

Heden en verleden
De levens van beide hoofdpersonen worden afwisselend belicht in deze uitstekende roman van een auteur die op prachtige wijze heden en verleden met elkaar weet te verweven.  Rachel Hore heeft al meerdere romans op haar naam staan waarvan er veel in het Nederlands vertaald zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten