23 december 2015

‘Winter in New York’ van Chantal van Gastel

It’s the most wonderful time of the year, zo begint het voorwoord van deze gezellige verhalenbundel.  Sfeervolle verlichting, de magie van Kerst en de kracht van liefde en vriendschap, dat zijn de voornaamste ingrediënten.  Het boek begint met een novelle met dezelfde titel als het boek.  Lois is een tijdje in New York, ze logeert op de bank bij Lucy . De reden waarom ze gekomen is, is niet vrolijk. Lois leeft een nogal meeslepend leven,  ze is vaak Himmelhoch jauchend of zum Tode betrübt, iets er tussenin kent ze niet. Dat levert vaak spanning op en om daaraan te ontsnappen is ze naar Lucy gegaan?  Zal ze in New York weer tot zichzelf komen? 

Kerstbelofte
De novelle wordt gevolgd door een aantal korte tot zeer korte verhalen.  Zo worden Tess en Ryan in ‘Love Shack’ dankzij een tv show met Kerst weer met elkaar herenigd. Het wordt een enorme poppenkast en Tess zit daar niet echt op te wachten.  In ‘Een kerstbelofte’ gaat Janna terug naar de schaatsbaan waar ze ooit haar geliefde Aaron ontmoette en in ‘Gelukkig Nieuwjaar’ ziet Dennis een prachtige  jonge vrouw uit een menigte wegrennen. Wat is er met haar aan de hand?  Nina en Daan vinden elkaar in de ‘Openbaring’ maar dat vraagt heel wat organisatie en overredingskracht.

Feelgood
‘Winter in New York’ is een boek vol feelgood verhalen,  die zowel jong als oud aan zullen spreken.  Chantal van Gastel heeft al een aantal romans op haar naam staan,  een aantal korte verhalen is al eens in een tijdschrift verschenen, anderen zijn speciaal voor deze uitgave geschreven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten