5 oktober 2016

‘De verdwenen Deense’ van Sara Blædel

Terwijl ze in de keuken de maaltijd aan het bereiden is wordt een Engelse huisvrouw door het keukenraam doodgeschoten.  Een groot politieonderzoek wordt in gang gezet en al snel blijkt dat de vrouw  helemaal geen Engelse is maar een Deense is die al achttien jaar haar identiteit verborgen houdt.  Ze is indertijd in Kopenhagen als vermist opgegeven toen ze spoorloos van een jacht in de Middellandse Zee verdween.  Mogelijke verdrinking was de conclusie.  Haar toenmalige vriendje Eik die de vermissing meldde is nu werkzaam op het Bureau Vermiste Personen in de Deense hoofdstad.  Zodra hij hoort van de moord vertrekt hij off the record en zonder zijn collega’s daarvan op de hoogte te stellen hals over kop naar Engeland.

Louise Rick
Als de Engelse politie besluit de hulp van  hun Deense collega’s in te schakelen, komt  rechercheur Louise Rick in beeld. Ook zij is werkzaam bij het Bureau Vermiste Personen, is de chef  en de geliefde van Eik.  In het Engelse dorpje Nailsea waar de moord gepleegd is treft Louise Eik in deplorabele staat in een cel van het lokale politiebureau aan. Eik heeft geprobeerd zich toegang te verschaffen tot de plaats delict en is vervolgens opgepakt  en als mogelijke dader aangemerkt.  Heeft hij echt met de moord te maken? Wat was zijn relatie met de vermoorde vrouw, achttien jaar geleden?  De oplossing van de moord blijkt inderdaad in het verleden te liggen, het spoor ernaartoe brengt Louise Rick naar Italië en Zwitserland om vervolgens in Denemarken de dader te vinden.

Actueel
Louise Rick is een vaste hoofdpersoon in de thrillers van Sara Blædel, haar persoonlijke voorkeuren, haar vriendschappen en familieleven nemen in de romans een belangrijke plaats in. ‘De verdwenen Deense’ is een thriller met een actueel tintje voor wie wel van spannend maar niet van gruwelijk houdt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten