20 december 2016

‘Het beste van Adam Sharp’ van Graeme Simsion

Adam Sharp lijkt op een doodlopend spoor te zitten. Zijn huwelijk met Claire is tot een sleur geworden, het feit dat ze geen kinderen kunnen krijgen bracht veel verdriet maar ook een verwijdering tussen de twee. Zijn werk inspireert hem niet meer,  zijn hobby’s heeft hij opgegeven, de toekomst ziet er somber uit.  Als dan vanuit het niets een mailtje van zijn lang vergeten Australische liefje Angelina opduikt beginnen de herinneringen aan zijn stageperiode vijfentwintig jaar geleden in Melbourne op te borrelen.

Frankrijk
Door de herinneringen wordt het besef van zijn doelloze bestaan steeds groter. Hij verlaat Claire, gaat tijdelijk bij zijn moeder wonen, het mailverkeer naar Australië wordt steeds intensiever. Angelina is inmiddels bezig aan haar tweede huwelijk, samen met haar man komt ze een weekje naar Frankrijk en Adam wordt uitgenodigd zich bij hen te voegen.  Op het idyllische Franse platteland lijkt de eerste liefde van Adam een tweede leven te krijgen. Maar is alles wel zoals het lijkt? Is rozengeur en maneschijn nog wel voor hem weggelegd? Of komt hij van een koude kermis thuis.

Piano
Muziek is een rode draad in dit amoureuze boek. Adam was in zijn vrije tijd pianist en de liedjes die hij speelde vormen een belangrijk onderdeel van deze liefdesroman waarin nu eens een man de hoofdrol speelt. Graeme Simsion is bekend geworden door zijn twee romans over Rosie: ‘Het Rosie project’ en ‘Het Rosie effect’’, over een autist die op zoek is naar de liefde. Het sprankelende van die twee verhalen wordt in ‘Het beste van Adam Sharp’ gemist, maar deze nieuwe roman is ondanks dat alleszins het lezen waard. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten