30 januari 2018

‘Blijf rustig’ van Maile Meloy

De nichten Liv en Nora hebben een vervelende tijd achter de rug.  Nora’s moeder is plotseling overleden en Liv heeft veel werk met en zorgen om haar zoon Sebastian die diabetes heeft. De jonge veertigers hebben er dan ook helemaal geen trek in om met hun gezinnen uitgebreid Kerst te gaan vieren. In een opwelling boeken ze een cruise, je hoeft je nergens zorgen over te maken, eten en drinken wordt geregeld, je bent in een andere omgeving, mooier kan het niet. De reis gaat naar Midden-Amerika, een paar dagen voor Kerst vertrekken ze vanuit Los Angeles.

Tokkeltocht
Omdat het verblijf aan boord toch wel wat saai is, er zijn weinig andere kinderen aan boord, wordt bij aankomst in Costa Rica een tokkeltocht in het binnenland geregeld. Nora en Liv met hun kinderen Penny, Marcus, Sebastian en June  worden samen met de Argentijnse Camila en haar tieners Hector en Isabel door de gids Pedro opgehaald. De mannen gaan golfen, zij zien een tokkeltocht niet zo zitten. Na een half uur raakt het busje van Pedro betrokken bij een ongeluk en kan niet verder rijden. Gelukkig is iedereen ongedeerd,  als alternatief wordt een naburig strandje opgezocht. De oceaan is ondiep, de kinderen kunnen zich heerlijk vermaken. Liv en Camila sukkelen boven een boek in slaap, Nora gaat al flirtend met Pedro op vogeljacht.  Als ze terugkomen zijn de kinderen verdwenen, allemaal, grote paniek breekt uit. Waar kunnen de kinderen zijn, wie heeft ze ontvoerd? Of is er iets heel anders aan de hand?

Bloedstollend

Wat volgt is een bloedstollend verhaal dat afwisselend  vanuit het perspectief van de kinderen als van de ouders wordt verteld. Waarbij de ouders elkaar de schuld blijven geven van wat er gebeurd is en de kinderen totaal op elkaar aangewezen zijn. Maile Meloy is in de VS een bekende auteur die zowel voor kinderen als voor volwassenen schrijft. In 2004 werd al eens een boek van haar in het Nederlands vertaald, ‘Blijf rustig’ is de tweede en smaakt zeker naar meer.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten