25 februari 2015

‘Winnaars’ van Danielle Steel

‘Zelfs als het leven je toelacht, kan het in een oogwenk voorbij zijn’ is de veelzeggende ondertitel van deze ontroerende roman.  De zeventienjarige Lily is een aanstormend talent in het alpineskiën.  Ondanks haar jeugdige leeftijd  is ze al opgenomen in de Olympische selectie. Ze gaat een grote toekomst tegemoet als het noodlot toeslaat,  bij  een ongeluk met een stoeltjeslift komt ze in een ravijn terecht en loopt een dwarslaesie op.

Revalideren
Lily’s vader Bill heeft grote moeite het oordeel van de artsen te accepteren, niet onbemiddeld als hij is trekt hij met zijn dochter van arts naar arts, maar tevergeefs, er is geen hoop op herstel.  Lily begint inmiddels hoopvol aan haar revalidatie en de wetenschap dat ze mogelijk met de Paralympische Spelen mee kan doen, motiveert haar nog een tandje extra bij te zetten. Omdat Bill graag een bijdrage wil leveren aan het herstel van Lily besluit hij een revalidatiecentrum te beginnen waar niet alleen Lily maar ook talloze andere jongeren na een ernstig trauma een nieuwe start kunnen maken.

Romantiek
Danielle Steel is een klassieker in het romantische genre, in  ‘Winnaars’ is het  echter  vooral de innige band tussen vader en dochter die de boventoon voert.  Maar Steel zou Steel niet zijn als ze ook niet een flinke dosis passie en hartstocht in haar roman zou verwerken.  De romantici onder ons komen met dit boek dan ook niets te kort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten