9 september 2015

‘Opium’ van Marian Mudder

Laura van der Velden is beroepsfotografe.  Op een avond ziet ze een prachtig stel in een plaatselijk café, vooral de vrouw fascineert haar. Na enig denken weet Laura dat het een bekend fotomodel is. Bijzonder is wel dat de mannelijke helft van het stel opvallend veel aandacht heeft voor Laura en wat minder voor zijn drinkmaatje. Bij het naar huisgaan ziet Laura de jonge vrouw terug, ze heeft seks met een man in een auto en gaat daar volledig in op. Laura kan het niet laten en maakt stiekem met haar smartphone foto’s van de scene.

Bang avontuur
De volgende ochtend wordt het fotomodel dood aangetroffen. Laura is geschokt maar kan verder niets doen. Tot ze de man uit het café weer tegen het lijf loopt. De man heeft een enorme aantrekkingskracht op haar,  het liefst zou ze hem voor zichzelf willen hebben. Maar eerst moet ze uitvinden wat hij met de dood van het fotomodel te maken heeft. Hoe kan ze hem vertrouwen als de waarheid niet boven water komt?  Laura stort zich in een bang avontuur op jacht naar de moordenaar.

Vera Prins
Auteur Marian Mudder is als actrice bekend uit Vrouwenvleugel en de politieserie Baantjer, waar ze de rol van Vera Prins vertolkte. De afgelopen jaren publiceerde ze al drie romans, met ‘Opium’ levert ze haar eerste thriller af, een snel, spannend en  beeldend verhaal in een zeer Nederlands decor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten