18 september 2015

‘Ella’s kitchen, het kookboek: 100 inspirerende recepten voor grote en kleine chefs.

In het voorwoord van dit kleurige en fleurige kookboek schrijft oprichter Paul Lindley waarom hij met Ella’s kitchen is begonnen.  Toen zijn eerste kind Ella [13] net begon te eten, was ze behoorlijk kieskeurig. Paul deed er alles aan om haar toch zoveel mogelijk smaken en texturen te laten ontdekken. Na de geboorte van zijn zoon Paddy, drie jaar later, besloot Paul van zijn kennis en kunde op het gebied van kindervoeding zijn beroep te maken: Ella’s kitchen ging van start. Het kookboek is een logisch vervolg, aan de ene kant gezonde liefst biologische producten, aan de andere kant komen de drie p’s  [ pizza, pannenkoeken en pasta] waar kinderen zo dol op zijn, ook  aan bod.  

Smakelijk

Het vrolijke uiterlijk van het boek nodigt uit om onmiddellijk aan de slag te gaan.  Na een paar bladzijden met tips over de eerste voeding voor kleine smaakpapillen, volgen de smakelijke gerechten voor lunch, avondeten, toetjes en tussendoortjes.  Wat te denken van een fruitige kaastosti met cranberry en mozzarella, koddige kleine kalkoenburgers of aparte appeltaartjes? Smakelijke door de kinderen zelf gemaakte chocoladehapjes of een fantastische fruitcompote met appel, sinaasappel, peer, pruimen en rozijnen?  Gezonder kan het niet! Tussendoor aanwijzingen hoe je de kinderen de textuur van de ingrediënten en de gerechten kunt laten ervaren.  Een heerlijk boek  voor grote en kleine chefs. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten