In het voorwoord van dit kleurige
en fleurige kookboek schrijft oprichter Paul Lindley waarom hij met Ella’s kitchen is begonnen. Toen zijn eerste kind Ella [13] net begon te
eten, was ze behoorlijk kieskeurig. Paul deed er alles aan om haar toch zoveel
mogelijk smaken en texturen te laten ontdekken. Na de geboorte van zijn zoon
Paddy, drie jaar later, besloot Paul van zijn kennis en kunde op het gebied van
kindervoeding zijn beroep te maken: Ella’s
kitchen ging van start. Het kookboek is een logisch vervolg, aan de ene
kant gezonde liefst biologische producten, aan de andere kant komen de drie p’s
[ pizza, pannenkoeken en pasta] waar kinderen
zo dol op zijn, ook aan bod.
Smakelijk
Het vrolijke uiterlijk van het
boek nodigt uit om onmiddellijk aan de slag te gaan. Na een paar bladzijden met tips over de
eerste voeding voor kleine smaakpapillen, volgen de smakelijke gerechten voor
lunch, avondeten, toetjes en tussendoortjes.
Wat te denken van een fruitige kaastosti met cranberry en mozzarella,
koddige kleine kalkoenburgers of aparte appeltaartjes? Smakelijke door de
kinderen zelf gemaakte chocoladehapjes of een fantastische fruitcompote met
appel, sinaasappel, peer, pruimen en rozijnen? Gezonder kan het niet! Tussendoor aanwijzingen
hoe je de kinderen de textuur van de ingrediënten en de gerechten kunt laten
ervaren. Een heerlijk boek voor grote en kleine chefs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten