1 april 2015

‘Het wildplukkookboek’ van Edwin Florès

April is de tijd om de moestuin weer in te gaan. Steeds meer Nederlanders doen dat, de populariteit van moestuinieren groeit enorm door programma’s als ‘Maartens moestuin’ en ‘Van Hollandse bodem’ en wordt ook nog eens aangewakkerd door een grootgrutter die bij aankopen gratis zaadjes weggeeft.  Maar buiten de moestuin is ook veel eetbaars te vinden. Langs de sloot, in het bos, in het park of langs de kust groeien en bloeien veel heerlijkheden waarvan we ons nauwelijks bewust zijn.

Wildplukken
Edwin Florès, geboren en getogen in de Achterhoek en letterlijk groot geworden in de natuur, heeft het wildplukken tot kunst verheven. Met zijn bedrijf Casa Foresta wil hij ook anderen voor het wildplukken enthousiasmeren en laten genieten van alle lekkernijen die de natuur te bieden heeft. Na het verschijnen van  ‘Het grote wildplukboek’ van zijn hand, een samenwerking met topkok Jonnie Boer, kwam  zoveel vraag naar meer recepten dat een kookboek niet uit kon blijven. 

Recepten
Per maand bespreekt  Florès een tiental natuurproducten die die maand voor handen zijn en gebruikt kunnen worden. Zo staan voor april onder andere gewoon duizendblad, klaverzuring, wilde tijm, tulp, pinksterbloem en magnolia op het menu. Van elke plant worden de botanische kenmerken gegeven, gevolgd door twee recepten.  En voor wie nog nooit een boerenboterham met oude kaas en lilabloemboter heeft gegeten, pak je kans, het recept is hier te vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten