April is de tijd om de
moestuin weer in te gaan. Steeds meer Nederlanders doen dat, de populariteit van moestuinieren groeit enorm door programma’s
als ‘Maartens moestuin’ en ‘Van Hollandse bodem’ en wordt ook nog eens
aangewakkerd door een grootgrutter die bij aankopen gratis zaadjes
weggeeft. Maar buiten de moestuin is ook
veel eetbaars te vinden. Langs de sloot, in het bos, in het park of langs de
kust groeien en bloeien veel heerlijkheden waarvan we ons nauwelijks bewust
zijn.
Wildplukken
Edwin Florès, geboren en
getogen in de Achterhoek en letterlijk groot geworden in de natuur, heeft het wildplukken
tot kunst verheven. Met zijn bedrijf Casa Foresta wil hij ook anderen voor het
wildplukken enthousiasmeren en laten genieten van alle lekkernijen die de
natuur te bieden heeft. Na het verschijnen van ‘Het grote wildplukboek’ van zijn hand, een
samenwerking met topkok Jonnie Boer, kwam zoveel vraag naar meer recepten dat een
kookboek niet uit kon blijven.
Recepten
Per maand bespreekt Florès een tiental natuurproducten die die
maand voor handen zijn en gebruikt kunnen worden. Zo staan voor april onder
andere gewoon duizendblad, klaverzuring, wilde tijm, tulp, pinksterbloem en
magnolia op het menu. Van elke plant worden de botanische kenmerken gegeven,
gevolgd door twee recepten. En voor wie
nog nooit een boerenboterham met oude kaas en lilabloemboter heeft gegeten, pak
je kans, het recept is hier te vinden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten