28 juli 2020

‘De vrouw van de bankier’ van Cristina Alger


De Vakantiebiebapp neemt ons dit jaar mee naar heel veel landen. Nu we zelf niet op reis kunnen is dat een mooi alternatief. ‘De vrouw van de bankier’ voldoet geheel aan dit criterium, we verblijven met de hoofdpersonen in Frankrijk, de Verenigde Staten,  Zwitserland, Engeland en ook nog heel even in de Dominicaanse Republiek.

Annabel (Zwitserland)
De Amerikaanse Annabel Werner woont met haar man Matthew in Genève. Hij is daar investeringsbankier voor een grote Zwitserse bank. Annabel heeft het er niet echt naar haar zin, ze vindt de omgeving prachtig, gaat graag naar musea maar de entourage van de bank, daar heeft ze niets mee. Te duur,  te opzichtig, te gladjes.  Matthew lijkt het wel naar zijn zin te hebben, hij werkt zich drie slagen in de rondte, is veel weg, en als hij thuis is, is hij uitgeput. Maar hij is dol op haar en laat dat gelukkig veel merken. Haar schrik is dan ook groot als er op een avond agenten aan de deur komen die melden dat Matthew bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen. Ze wist niet eens dat hij naar het buitenland zou gaan! Hoe heeft dit kunnen gebeuren?  

Marina (VS)
Marina Tourneau is journaliste. Samen met haar verloofde Grant is ze een paar dagen in Parijs als ze een telefoontje van haar mentor en chef Duncan Sander krijgt. Ze moet voor hem een usb-stick met belangrijke informatie over bankgeheimen voor hem meenemen. Tijdens het joggen zal iemand haar aanspreken en de stick overhandigen. Marina sputtert eerst wat tegen maar doet dan toch wat haar gevraagd is.  Ze krijgt de stick en houdt hem dicht bij zich. Zelfs haar verloofde vertelt ze  niets. De volgende ochtend krijgt ze de schrik van haar leven als ze in de krant leest dat Duncan dood is. Om het leven gekomen bij een uit de hand gelopen overval. Ze vliegt onmiddellijk terug naar New York.  Waar moet ze nu met de info naar toe? Hoe kan ze de data toch wereldkundig maken?

Keihard
Auteur Cristina Alger heeft zelf bij de investeringsbank Goldman Sachs gewerkt. Ze schrijft deze spannende romantische thriller dan ook met kennis van zaken.  De keiharde bankwereld, de trucs en manipulatie die ze gebruiken om personeel in het gareel te houden. Natuurlijk is dit boek fictie, toch kan Alger je laten geloven dat wat er in dit met vaart geschreven boek gebeurt, echt zou kunnen bestaan.  Een pageturner, nou ja op de app een echte page swiper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten