14 september 2011

Het breekpunt van Karen Ball

Gabe en Renee hebben een moeizaam huwelijk. Inmiddels over de dertig en nog steeds kinderloos, begint de biologische klok te tikken. Tenminste voor haar, echtgenoot Gabe  voelt er niets voor een gezin met kinderen te stichten.  Als ze in een sneeuwstorm met de auto in een ravijn rijden wordt alles op scherp gezet: beiden kijken terug op hun jeugd en hun huwelijk tot dan toe. Gabe, in zijn jeugd mishandeld en getraumatiseerd, ziet niet hoe hij een kind een goede jeugd kan geven. Renee vindt het echter erg moeilijk om  haar ideaalbeeld van een schare kinderen in rook op te zien gaan.
Een grote rol in dit deels autobiografische boek, is weggelegd voor het geloof. Renee en Gabe zijn lid van een evangelische gemeente en zijn ervan overtuigd dat God met alles in hun leven een bedoeling heeft. Ondanks deze overtuiging blijft er de strijd met elkaar en met God over wat hun lotsbestemming is.

Karen Ball is werkzaam als redacteur bij een grote Christelijke uitgeverij in de Verenigde Staten. In die hoedanigheid begeleidt ze schrijvers als Karen Kingsbury , Francine Rivers en Terri Blackstock, grote namen in het genre van de christelijke roman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten