1 september 2011

Colombiaans carnaval door Judith en Sabine van Vugt

Linda reist af naar Colombia om haar verdwenen zus Daphne te gaan zoeken. Daphne reist als ecotoerist door Colombia maar heeft al een paar weken niets meer van zich laten horen.  Ongerust als ze is heeft Linda baan en vriend in Amsterdam achtergelaten.  Aan de hand van de laatste sms-berichten die ze van Daphne heeft ontvangen  start ze haar zoektocht.  Onderweg komt ze in aanraking met lummelende biologen, drugsfabricerende FARC-soldaten, louche grafrovers en lokale heksen.  Uiteindelijk vindt Linda haar zus maar onder heel andere omstandigheden dan ze had kunnen bedenken.

De twee hoofdpersonen in deze voortdenderende road novel  blijken heel anders dan je in de eerste hoofdstukken zou denken.  Aanvankelijk  heb je met ze te doen, eenzaam op zoek naar je vermiste zus in de jungle, dat roept medeleven op. Maar de dames steken toch iets anders in elkaar en dat geeft een heel verrassend slot aan dit broeierige boek.

Judith [1974] en Sabine [1982] van Vugt hebben zelf een reis naar Colombia gemaakt en daar de inspiratie gevonden voor dit boek. In het dagelijks leven is Judith freelance redacteur en doet Sabine  de pr en marketing van een dansgezelschap. Een tweede boek is in de maak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten